2010-09-09 18:20:52• hírek • Szatmár.ro

Tájékoztatott a prefektus

A tájékoztató témája a hetekben nagy vitát kavart igazgatói leváltások, illetve a szerdán Ráksán történt incidens volt.

Szerdán Ráksa községében a demokrata liberálisok és a szociáldemokraták között alakult ki heves vita, amely az többek állítása szerint tettlegességig fajult. Vasile Betea, a frissen leváltott - ám a ráksaiak által kedvelt - szociáldemokrata párti Toma Betea polgármester fia elmondása szerint a demokrata liberális Ioan Holdis arcon ütötte őt.

A prefektus hangsúlyozta, szégyenletesnek tartja, hogy ahelyett, hogy a megye a civilizáltságával járna az élen, az országos sajtó erről az esetről kellett beszámoljon.

Az esettel kapcsolatban elmondta, hogy ő, mint apolitikus nem tudott arról, hogy Holdis a helyszínre érkezik, így közbe sem tudott volna lépni, az esetleges incidens elkerülése érdekében.

Giurca az igazgatói leváltásokat illetően elmondta, ezekről szintén nem volt tudomása, hiszen abban a periódusban szabadságon volt. A prefektus azt is hozzátette, nem bizonyosodott be az sem, hogy politikai jelegűek lettek volna a leváltások, ugyanakkor kijelentette, a leváltások ügye újra lesz vizsgálva és hétfőig helyre áll a rend.


A prefektus szégyenletesnek tartotta a tegnapi incidenst
A prefektus szégyenletesnek tartotta a tegnapi incidenst


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: